Over Ons

Een woordje uitleg

De geschiedenis van Vocatus

Op 26 april 2017 ontstond een idee door Miguel Lammens, Ann-Sophie Verledens en Robin Luyckx: Vocatus, de studentenvereniging voor het überras, de horecamens.  Wij zijn een studentenvereniging voor studenten die in de Horeca werken of die een horeca gerichte studie volgen, sympathisanten zijn tevens altijd welgekomen.

 

Na een ludiek nachtje uit met de geïnteresseerden in de vereniging, zag Vocatus uiteindelijk het nachtlicht op 11 augustus 2017 en is hierbij de allereerste studentenvereniging die gericht is naar de horecasector. Vocatus geeft de studenten meer kansen om werk te vinden in de horeca- en hospitality sector. Hiervoor werken wij het liefste samen met verschillende partners die niet concurreren en zijn wij in staat om onze leden leuke jobs aan te bieden. Bezoek zeker onze 'Work for Vocatus' groep eens, en wees welgekomen op onze Facebookpagina.

 

Nadat Robin, Ann-Sophie en Miguel de juiste mensen hadden aangesproken om het eerste jaar in glorie te starten, besloten ze samen een teambuilding te organiseren en eens lekker te gaan eten en drinken, zoals wij dat in Vocatus heel graag doen! Al snel werd het duidelijk dat Dina Boshra, Fanny Frisch, Pauline De Vleeschhauwer, Eva Bettonville, Silke Goessens en Mariska Denoo volledig in het plaatje pasten van het oprichtingsjaar. 

 

De naam Vocatus komt van 'Vocatus Potus', wat 'Alcohol drinken' betekent. Aangezien wij horecamensen allen graag eens glaasje drinken en wij elkaar bij een glaasje hadden leren kennen, vonden we het een toepasselijke naam. De kleuren werden ook gekozen: 'bordeaux' en 'navy blauw'. De activiteiten zouden in het eerste semester doorgaan in 'The Place' met als Peter van het jaartal 2017 (Robin Desoete). In het tweede semester besloot het praesidium te verhuizen naar 'CUBA' dat tot heden nog steeds ons officiële clubcafé is, met als Peter van het jaartal 2018-2019 Pascal Beirnaert. Onze meter, grootste steun en toeverlaat is Stefan Smet, hij is Meter sinds 2017 tot heden. 

 

Onze leden werden op onze inschrijvingsavonden onmiddellijk commilitones, indien ze al eerder gedoopt werden bij een andere club en dit resulteerde tot een 100-tal inschrijvingen. Sindsdien bleef de club groeien en besloten wij een 'nadoop' te organiseren voor zij die niet aanwezig konden zijn op de inschrijvingsavonden. Dit leverde ons een 15-tal schachtjes op, die de toekomst van Vocatus betekenden. 

 

De club bleef alleen maar groeien, iedere maandag worden er activiteiten of clubavonden georganiseerd en de banden werden steeds sterker, vriendschappen groter. Kortom, Vocatus is een hechte vriendenbende geworden doorheen de jaren. Ons doel is om dit te versterken, en wij blijven tot heden nog steeds hard werken om onze vereniging te doen groeien. 

 

Dina Boshra
Praeses 2018-2019

Een woordje uitleg door Arno

Na een succesvol tweede jaar hebben wij nu het privilege om de club te begeleiden naar de toekomst die ze verdient. Uit het eerste, stichtende praesidium zijn nog altijd leden actief in ons bestuur. Dit toont aan in welke mate ze betrokken blijven bij onze vooruitgang.

Ik ben vereerd de kans te hebben gekregen senior te zijn en dankbaar voor de groep die we gecreëerd hebben. Toch blijven we onvermoeid verder werken aan een nóg betere club, zoals het een praesidium betaamd.

 

Arno Van de Bruaene

Praeses 2019-2020

 

 

 

Clublied

Statuten

Dit zijn de statuten van studentenvereniging Vocatus. De werking van Vocatus, de regels van de club en haar praesidium, leden, ereleden, meter en peter staan uitgebreid uitgelegd in dit document. Herziening is gebeurd op 20 september 2019 en is gelezen en goedgekeurd door het praesidium van 2019-2020.

Sorry, the PDF could not be displayed. Click here to download the PDF

Thanks to our partners!

Wij willen elke partner van Vocatus bedanken voor het geloof die zij in onze club hebben. We zullen hen dan ook fier maken en ervoor zorgen dat zij in al onze communicatie vermeld worden. Wilt u ook onze club een hart onder de riem steken? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met praeses@vocatusgent.be of pr@vocatusgent.be, de praeses of de PR zullen u de sponsormogelijkheden uitgebreid opsturen.